Onze Tools
Algemene informatie
Tools

Open data
Samenwerken aan kaveloverstijgende opgaves met bewoners en ondernemers? Ga dan voor het openen en delen van up-to-date data en informatie.

Marktpropositie
Samenwerken aan vernieuwende en integrale ontwikkelconcepten? Belicht dan de verschillende investeringsmogelijkheden die door marktpartijen kunnen worden opgepakt.

Kennisontwikkeling
Samenwerken rond een nieuw thema zoals circulariteit? Mobiliseer dan ondernemers, onderzoekers en studenten om de volgende stap in kennisontwikkeling en innovatie te maken.

Green incentives (energie, water, afval)
Samenwerken aan een klimaatadaptieve, natuurinclusieve en circulaire stad? Ondersteun dat dan niet alleen met kennis, maar ook met ruimte en financiële middelen.

Inspiratieboek / krant
Samenwerken aan draagvlak voor nieuwe ontwikkelingen? Enthousiasmeer dan stakeholders en potentiele partners met concrete voorstellen die ze letterlijk in hun handen kunnen houden en uit kunnen delen aan vrienden en kennissen.

Stedelijke kavelruil
Samenwerken aan waardecreatie? Start dan een carrousel, want wat een waardeloos kavel of pand is voor de één, kan een waardevol kavel of pand zijn voor de ander – zeker als de gemeente ook meedoet.

Ideeënprijsvraag
Samenwerken aan vernieuwende thema’s? Geef dan ruimte aan visionaire vergezichten waar out-of-the-box gedachten worden gewaardeerd.

Actief grondbeleid
Samenwerken aan sociaal-maatschappelijke opgaven? Neem dan als gemeente de regie in handen door grond te verwerven en de voorwaarden op te stellen voor de uitgifte ervan.

Branding / marketing
Samenwerken aan een verhaal dat past bij jullie wijk, dorp of stad? Inventariseer dan samen met private en publieke belanghebbenden welke feiten en waarden je wilt uitdragen.

Tenderprocedure
Samenwerken aan verschillende vormen van eigenaarschap? Organiseer dan een laagdrempelige tender waarin ook ‘gewone’ ondernemers een eerlijke kans krijgen.

Match making
Samenwerken aan een inclusieve toekomst? Bundel dan bestaande en nieuwe initiatieven met lokale en nationale geldstromen. Dit kan zowel off- als online.

Gemeente investeert in openbare ruimte
Samenwerken aan een veilige, aantrekkelijke en klimaatadaptieve openbare ruimte? Investeer dan niet alleen in aanleg en beheer, maar ook in kennis en innovatie.

Charrettes
Samenwerken aan een realiseerbaar plan? Verken dan verschillende oplossingsrichtingen in een meerdaagse workshop samen met ambtenaren, ontwikkelaars, eigenaren, bewoners, smaakmakers en investeerders.

Gemeente investeert in vastgoed
Samenwerken aan nieuwe huisvesting die een katalysator kan zijn voor nieuwe initiatieven? Werk dan nauw samen met lokale partijen bij het formuleren van het programma van eisen en het beoogde imago.

Gebiedspaspoort / BKP
Samenwerken aan gebiedsontwikkeling? Maak dan samen regels zodat jij en je buren weten waar jullie aan toe zijn. In een gebiedspaspoort leggen ondernemers, eigenaren en gemeente dit vast.

Dynamische Investeringsagenda
Samenwerken aan agenda-overstijgende opgaves? Zorg er dan voor dat alle disciplines vertegenwoordigd zijn en dat zij gezamenlijk buiten hun eigen werkveld durven te treden.

Ondernemersfonds (BIZ)
Samenwerken aan een beter ondernemersklimaat? Investeer dan in het vinden van een lokale trekker die zoveel mogelijk ondernemers aan zich weet te binden.